• The App Academy

  Voortgekomen uit een collectief van developers en designers, die het gapende kennisgat tussen onderwijs en bedrijfsleven niet langer met lede ogen konden aanzien, zijn wij in 2014 gestart als eerste onafhankelijke coding academy van Nederland.

 • Adres

  The App Academy

  Voorwerf 003A, Marineterrein

  Kattenburgerstraat 5

  1018 JA Amsterdam

  020 - 26 10 899

  hello@theappacademy.nl

 • Team

  Martijn Wuite

  Founder & Sheriff

  Martijn heeft twintig jaar ervaring in de frontlinie van de nieuwe media. Hij heeft een technische achtergrond en groeide door naar project manager, business consultant, product development en strateeg. Sterke track record in ontwikkeling, introductie en borging van web en mobiele diensten in traditionele omgevingen. Heeft gewerkt in nieuwsmedia, advertising, retail en ICT. 

   

  @LinkedIn

  Axel Roest

  Co-founder & Headmaster

  Axel programmeert sinds 1991 voor het Mac OS en sinds 1998 Mac OS X. Toen het mogelijk werd voor de iPhone software te ontwikkelen, kon hij dan ook eenvoudig doorschakelen naar het iOS. Door jarenlange beïnvloeding in de grafische wereld, is design een belangrijk onderdeel van elke app geworden. Daarnaast vindt hij het leuk om low-level met embedded computers en electronica bezig te zijn en installaties te maken die de twee gebieden combineren. IoT is een nieuw aandachtsgebied.

   

  @LinkedIn

  Niels Groen

  Co-founder & UX Trainer

  Niels is een Interaction Designer en Concept Ontwikkelaar met een hoge mate van interesse in oplossingen voor mobiele devices. Zijn diensten omvatten onder andere online design, apps, platformen, interactieve campagnes, advies en product ontwikkeling (Lean en Agile). 
  Zijn technische kennis en design ervaring geeft hem de mogelijkheid om een ontwikkelteam aan beide kanten te ondersteunen.

   

  @LinkedIn

  Ben Smith

  iOS Trainer

  Ben programmeert al software sinds hij 12 jaar oud is en vindt technologie zeer interessant. Hij houdt ervan om zijn verbeelding op het scherm van een computer of mobiele apparaat te maken. "De iPhone en de App Store zijn waarschijnlijk één van de belangrijkste uitvindingen voor ontwikkelaars, omdat jouw werk door mensen over de hele wereld gezien kan worden. Het maakt het spannend en leuk om dit te doen." Ben is een fanatieke fotograaf en duiker als hij niet programmeert.

   

  @ LinkedIn

   

  Daniel Salber

  iOS Trainer

  Daniel schreef zijn eerste regels van Objective-C in 1991 op één van de eerste NeXTcube's. Sindsdien heeft hij tientallen apps voor iOS en Mac OS X ontwikkeld voor klanten over de hele wereld. Hij was een wetenschapper en docent gespecialiseerd in software engineering en user interfaces, werkzaam bij universiteiten in Frankrijk en de VS en bij IBM Research. Zijn specialiteiten zijn user interfaces, video en beveiliging en hij is enthousiast over Swift.

   

  @LinkedIn 

  Daan Vonk

  UX Trainer

  Daan is UX designer met een specialisme in ideation en concept ontwikkeling. Na een studie scheepsbouwkunde is hij grafische vormgever geweest en later jaren actief geweest als storyboarder, concept- en script ontwikkelaar.
  Dankzij zijn brede vaardigheden en constructief analytische geest kan hij processen ontleden tot aan de fundamentele bouwstenen en deze vervolgens helpen ontwikkelen tot efficiënte producten.

   

  @LinkedIn

  Jasper Stokman

  iOS Trainer

  Jasper's loopbaan als app developer begon in 2014 tijdens een bootcamp bij The App Academy. Hierna heeft hij 1,5 jaar als iOS developer gewerkt. Bij The App Academy heeft hij vervolgens ervaring opgedaan met lesgeven als assistent-trainer en is doorgegroeid tot trainer. Naast zijn werkzaamheden bij The App Academy werkt hij als freelance iOS Developer en begenadigd acteur.

   

  @ LinkedIn